Kulak Temizleme Damlaları - BUŞONEX ve SERUMEX



 * Aslında etkileri yaklaşık aynı olan bu iki damla, kullanım kolaylığı açısından kombine kulak yumuşatıcılar olarak piyasalarda 3-4 senedir mevcutlar.


buşon foto ile ilgili görsel sonucu

Fotoğraf Prof. Yorulmaz sitesinden alınmıştır.


  *BUŞONEX: 








Buşonex, 50 ml ve 20 ml iki şişe halinde satılıyor. 20 ml lik küçük şişenin içerisinde %3'lük Hidrojen peroksit (H202) mevcut.  50 ml lik büyük şişede ise gliserin, sodyum bikarbonat ve yardımcı madde olarak da saf su bulunmaktadır.Küçük şişe içerisindeki oksijenli su, büyük şişeye dökülüp çalkalanıyor ve doktorunuzun tarif ettiği şekilde, günde 3 kez 5-10 damla (buşun yoğunluğuna göre) en az 3-5 dakika bekledikten sonra akıtılıp, yaklaşık bir hafta sonra (ya da size tavsiye edilen süre ne zaman ise) kulak temizliği için doktorunuzu ziyarete gidiyorsunuz.
Burada önemli olan bir konu, oksijenli suyun ömrünün açıldıktan sonra 2-3 ay olduğu, eğer damla köpürmüyorsa, ya içeride pislik yoktur ya da oksijenli su artık bozulmuştur.

*SERUMEX: 




serumex prospektüs ile ilgili görsel sonucu


Serumex damlada ise eritici olarak %6,5 karbamid peroksid bulunur, ayrıca ek olarak içerisinde gliserin ve diğer maddeler de mevcut. Bu damla da, doktorunuzun önerdiği gibi, günde 2 kez 5-10 damla damlatılır ve önerilen kontrol gününde KBB uzmanına başvurulur. Bu damla da peroksid içerdiğinden, kullanım süresi 2-3 aydır.

Ayrıntılı bilgi için http://acikerisim.deu.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/12345/13281/260508.pdf?sequence=1&isAllowed=y  sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"KULAK KİRİ " TEMİZLİĞİNİZİ KENDİNİZ YAPIN - BUŞON TEMİZLİĞİ -

SİPROGUT KULAK DAMLASI KULLANIMI