"KULAK KİRİ " TEMİZLİĞİNİZİ KENDİNİZ YAPIN - BUŞON TEMİZLİĞİ -


Kulak temizliği için doktorlar genelde kulak çöpü kullanmayın deseler de, ben de dahil olmak üzere kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Tabii, dış kulak yoluna ve kulak zarına zarar vermemek şartıyla :) Dış kulak yolu girişi ile kulak zarınız arasında, kişiye göre değişmekle birlikte yaklaşık 2-3 cm uzaklık vardır. Yani, kulak zarınızı delmeniz aslında çok da kolay değildir (tabii kulak zarında incelme gini ek bir sorununuz yoksa) Kulak zarını delmek çok kolay değildir, çünkü zaten travmatik davrandığınız an ağrı hissedersiniz ve o bölgeyi çok zorlamamanız gerektiğini anlarsınız. Ayrıca, eğer herhangi bir işitme sorununuz yoksa, zaten pamuğun zara değdiğini de hissedersiniz. benim genelde uygulamamda gördüğüm, eğer hastalara düzgün anlatırsanız, zaten hastalar kendi kulak pisliklerini kendileri gayet rahat temizlemekteler. Tabii, travmatik davranmadan, narin bir şekilde, özellikle kulak zarına yaklaştığınızı anladığınızda çok da zorlamayarak... Dış kulak yolunun derisi incedir ve çok kolay tahrip olur. O yüzden olabildiğince narin davranmalıyız. ben hastalarıma hem hidrojen peroksit damla (yani oksijenli su) hem de gliserin damla öneriyorum. Önce oksijenli suyu, ya siz ya da başkası ( tercihen siz yan yatarak pozisyon alırsanız daha uygun olur ) kulak içerisine döküyoruz ve yaklaşık 5-10 dakika bekliyoruz. Zaten oksijenli su kabarır, ve yavaş yavaş pislikler akmaya başlar. Daha sonra kulak çöpüyle gayet nazik davranarak içinden erittiği pislikleri almamız lazım. Çünkü almazsak, o pislikler geri kuruyup gene başımıza iş açacaklar. Daha sonra gliserin damlayı gene aynı kulağa damlatıp, 5-10 dakika bekliyoruz. Tekrardan kulak çöpüyle içinde çıkan pislikleri alıyoruz. Bunu günde 2-3 kez yapmamız yeterlidir. Kulağınızın açıkldığını hissettiğinizde 1-2 gün kadar devam edin ve işinizi garantiye alın :) Eğer açılmazsa bir 5 gün sonra KBB uzmanına uğrayın ve gerekirse aspiratörle içinden çıkanları alır. İçinden çıkanlar zaten yumuşamış olacağından işiniz tek seasta çözümlenmiş olur.


İLGİLENDİĞİNİZ KONUYA ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN KONUNUN ÜZERİNE TIKLAYINIZ, AYRI BİR SAYFADA AÇILACAKTIR 

1) KULAK KİRİNDE DAMLALAR NASIL KULLANILIR?
2) İLTİHAPLI KULAKTA KULAK DAMLALARI NASIL KULLANILIR?
3) KULAK ZARININ DELİK OLMASI NE DEMEK ?
4) ORTA KULAK İLTİHABI NEDİR?  
5) GENİZ ETİ NEDİR?  
6) KULAKTA SU SIVI TOPLANMASI NEDİR?  
7) BURUN EĞRİLİĞİ NEDİR?  
8) KULAKTAN YABANCI CİSİM NASIL ÇIKARILIR?  
9) LARİNGOMALAZİ NEDİR? 
10) BURUN TIKANIKLIĞI NEDENLERİ NELERDİR 1 ? 
11) İLİADİN OTRİVİNE BAĞIMLILIĞI NEDİR?  
12) BOĞAZDAN KILÇIK NASIL ÇIKARILIR?  
13) UÇAK YOLCULUĞU SONRASI KULAK TIKANIKLIĞI  
14) KULAK KİRİNİZİ KENDİNİZ TEMİZLEYİN 
15) SES TELLERİ AMELİYATI  
16) KULAK KİREÇLENMESİ AMELİYATI  
17) KULAK ÇINLAMASI NEDENLERİ  
18) TURP VE BAL KÜRÜ YAPIMI, ÖKSÜRÜK İÇİN , Black Raddish and Honey cure for cough 
19) AUGMENTİN KULLANIM DOZU
20) GENİZ ETİ NEDİR ? (BASİTLEŞTİRİLMİŞ)
21) Kolesteatoma ve cerrahisi
22) Göz tembelliği egzersizleri
23) Selfilerde nasıl burun küçültülür?
24) Siprogut damla nasıl kullanılır? 
25) Kulak tüpü nedir?

Yorumlar

  1. teşekkürler. bugün gittiğim doktor damlaların kullanımını böyle detaylı anlatmamıştı.

    YanıtlaSil
  2. Şimdi bu griselin damlasını kullandıktan sonra kulak çöpüyle içerdekileri aldıktan sonra kulak yıkatma işlemine gerek var mı?

    YanıtlaSil
  3. Kulak zarım delinmişti yapay zar yapıldı bu dediklerinizi kullansam herhangi bir zararı olurmu 2 ayda bir temizletiyorum artık doğal yolla çözüm bulmak istiyorum zeytinyağının da iyi geldiğini duydum ama zarar verir diye denemedim bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Şuan KBB den geliyorum sadece reçeteyi verdi ne kendisi ne eczane nasıl kullandığını anlatmadı şuan Oksijenli su ile gliserin tam önümde duruyor aynen dediğiniz gibi yapacağım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bende 2008 de kulak zarı amiyati olmuş biriyim , dün akşam kulağımı temizlerken birden tıkandı ne yaptıysam acamadim , gliserin damlattik ama inanılmaz ağrı yaptı kulağımda , bu ağrı normal mi , başka türlü nasıl yumusatacagim bu kiri , bu arada doktora gittim o söyledi kullanmami .. teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kulak Temizleme Damlaları - BUŞONEX ve SERUMEX

SİPROGUT KULAK DAMLASI KULLANIMI